Cum interpreteaza judecatorii adulterul? Decizie de tinut minte la Tribunalul Iasi!

0 Replies

Cu toate ca adulterul a fost abrogat in Codul Penal, iata ca in materie de proces civil cei care calca stramb ar putea sa plateasca scump pentru infidelitatea lor. O decizie luata de Tribunalul Iasi poate pune pe noi linii procedurile juridice in astfel de cazuri.

Judecatorii ieseni au hotarat ca un barbat trebuie sa-i plateasca fostei sotii despagubiri de 35.000 de lei pentru suferinta morala cauzata de divort. Omul a fost foarte suparat atunci cand fosta lui sotie a aflat de infidelitatile lui si a avut „tupeul” sa ceara chiar divortul, dar probabil ca acum va regreta si mai mult ca nu a fost cuminte.

In  privinta cuantumului despagubirilor, instanta apreciaza ca valoarea acestora, astfel cum a fost solicitata, in suma de 35.000 lei, este modica, instanta fiind limitata la acest cuantum in lumina principiului disponibilitatii, fiind astfel apreciata ca echitabila, de natura a compensa suferinta morala produsa reclamantei – parate prin desfacerea casatoriei, avand in vedere si gravitatea suferintei produse, afectarea imaginii reclamantei-parate prin luarea in considerare a faptului ca aceasta este o persoana publica, fiind cadru didactic la o scoala de prestigiu din Iasi, fiind astfel expusa criticilor si aprecierilor atat din partea colectivului din care face parte, cat si a celor carora le este dascal”.

Sursa: stireazillei.ro

 

Comisionul de acordare a unui credit bancar, declarat nelegal de către Tribunalul BucureștiAcţiune întemeiată pe îmbogăţire fără justă cauză

Share Your Thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Postari recente